Iedere week leren meer en meer kinderen en jonge mensen zoals jijzelf bij CoderDojo-clubs hoe ze dingen maken met behulp van technologie. Ze leren omgaan met HTML en CSS, zoals jij ook deed bij de website die je maakte in het CoderDojo Nano-boek. Maar ze maken ook web-apps, games en bouwen hun eigen robots.

Er zijn meer dan 1050 Dojo’s verspreid over 63 landen. CoderDojo is een door vrijwilligers geleide, wereldwijde beweging van gratis programmeerclubs voor jongeren tussen 7 en 17 jaar oud. Hoewel CoderDojo pas vijf jaar geleden werd opgericht in de Ierse stad Cork is de beweging uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen waar ook jij lid van kan worden.

Heeft CoderDojo Nano je interesse gewekt en wil je meer leren over creëren met technologie? Waarom sluit je je dan niet aan bij een lokale Dojo [link: https://www.coderdojo.nl/dojos]. Kun je geen Dojo in de buurt vinden? Vraag dan je ouders of verzorgers om zelf een Dojo voor kinderen in de buurt te beginnen [link: https://www.coderdojo.nl/meehelpen/opstarten]. Wij helpen ze daar natuurlijk graag bij.

CoderDojo Nano
Pak je CoderDojo Nano-boek erbij, verzamel wat vrienden bij elkaar en begin je eigen mini CoderDojo – een CoderDojo Nano!

Het eerste boek in de CoderDojo Nano-reeks werd geschreven door Clyde Hatter. Clyde is al sinds 2012 mentor bij de Dojo in Bray en bedacht de inhoud van het boek en heeft daar suggesties en opmerkingen van alle anderen in de dojo in verwerkt.

Meer informatie
www.coderdojo.nl
www.coderdojo.com (Engelstalig)
@CoderDojo [link: http://www.twitter.com/CoderDojo] (Engelstalig)